Föreningen

Föreningen

Föreningen Uddevalla Släktforskare bildades den 6 december 1983. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

 

Vi träffas vid medlemsmöten med föredrag om intressanta ämnen, gör studiebesök och deltar i andra föreningars arrangemang.

Föreningen har lokaler som ligger i södra Uddevalla i källarplanet på Parkgatan 8 (karta) . Alla är välkomna på de öppettider som står angivna under ”Aktuellt” och som även annonseras under Föreningsaktuellt i Bohusläningen. I lokalen finns  datorer, kopiator, diverse litteratur och mycket annat som kan vara till hjälp i släktforskningen.

 

Här finns, ordbehandlingsprogram, Släktdatas avskrivna kyrkoböcker över födda vigda och döda från ett flertal socknar i Sverige, Sotenäs Personhistoriska förenings rekonstruktion av brunna kyrkoböcker samt register över anställda på Uddevalla Tändsticksfabrik och Kampenhofs Bomullsspinneri.

Det finns även internetuppkoppling med tillgång till Arkiv Digital och SVAR samt Demoversioner av Disgen och Min Släkt.

Vi ger dessutom två gånger om året ut ett eget medlemsblad Uddevalla-Bladet som sänds ut till samtliga medlemmar och som vi även ”byter” med andra föreningar över hela landet. Innehållet utgörs av nyheter, artiklar, egen och närliggande föreningars verksamhet mm. Bidrag i form av artiklar, egna antavlor och släktforskningshistoria, anekdoter, efterlysningar, köpes och säljes eller annat av släktforskarintresse är välkommet.

I Uddevalla Stadsbiblioteks släktforskarrum har vi ”öppet hus” för nybörjare och andra som vill ha hjälp med att komma igång eller som behöver annan hjälp. Under  ”Aktuellt” kan Du läsa mer om dessa aktiviteter. Där finns både mikrokort, avskrifter, tidskrifter och mycket annat som Du kan läsa mer om under ”Biblioteket”.

Du är välkommen att bli medlem i en ständigt växande skara av släktforskare.